Nieuwsbrief augustus 2019

logoNieuwsbrief Home Sweet Home Augustus 2019
Ik geloof dat het normale leven in Nederland weer een beetje op gang komt. Wij hopen dat U allen een fijne zomer heeft gehad en een fijne vakantie.


Toevoeging bij de nieuwe nieuwsbrief
De vorige nieuwsbrief ging over de indeling van het land van Home Sweet Home.  Hierbij wilden we nog even vermelding dat de kinderen tegenwoordig in het daycare Vincent gebouw wonen en dat het daycare en fysio gedeelte naar het grote gebouw is gegaan. Doordat daycare Vincent is overgegaan naar de zorgboerderij en het fysio gedeelte was er minder plek binnen nodig. Nu heeft alles weer een mooie bestemming en staat er niks onnodig leeg.


Ondervoeding
De laatste maanden zijn er weer veel ondervoede kinderen die onze hulp nodig hebben. We hebben en zorgen de laatste tijd voor drie kinderen. Deze kinderen worden voor het ontbijt gebracht en gaan na het avondeten weer naar huis. Zo blijven de ouders en grootouders betrokken. Al deze kinderen komen in hele slechte toestand bij ons, maar met het S. ging het wel heel erg slecht. Ze was zo ziek en uitgedroogd dat we eraan twijfelden of ze het wel zou halen. Na een lange ziekenhuisopname, nieuw bloed en heel veel antibiotica gaat het gelukkig een stuk beter. We hebben deze week wel nog een röntgenfoto laten maken om te kijken of ze TB heeft. We houden U op de hoogte.


Afscheid M.
Terwijl S. binnen kwam ging het met M. weer een heel stuk beter. Ze was al een aantal weken van haar speciale dieet af en at met de pot mee. Dit was om haar voor te bereiden om weer helemaal terug te gaan naar haar oma. Ze is echt meer dan genoeg aangekomen en we hadden er vertrouwen in dat de oma het nu zelf wel weer aan kon. Afgelopen zondag hadden we een afscheidsfeestje voor haar. We missen haar maar we weten dat ze op de beste plek zit. Veilig bij haar eigen familie.


Fysiotherapie en begeleiding
Naast de gehandicapte kinderen uit de community en onze eigen gehandicapte kinderen krijgen ook de ondervoede kinderen fysiotherapie. Doordat deze kinderen zo ondervoed zijn is al hun energie daar heen gegaan en lopen ze heel erg achter in hun ontwikkeling. I. was al een jaar en een paar maanden maar kon alleen maar op zijn rug liggen toen hij bij ons kwam. Ondertussen kan hij al zitten, omrollen en staan terwijl hij iets vasthoudt. Zijn lach is ook tevoorschijn gekomen.


De jongste kids
Het is echt ongelofelijk dat we nog maar twee kinderen op de basisschool hebben. Ze zijn op dit moment met hun examens bezig en dan begint de vakantie hier. In september begint dan het laatste termijn en dan is het alweer het eind van het schooljaar en de grote vakantie. Volgend jaar zit alleen nog maar onze (niet meer zo) kleine meid op de basisschool. De tijden veranderen!
Kids


Baby in het buitenland
In een vroegere nieuwsbrief heb ik u verteld om Net5 in oktober in de gaten te houden omdat er een aflevering over ons leven op de televisie komt. Net5 heeft echter besloten om eerst een ander programma uit te zenden. Nu komen we in november op de buis.


Dag lieve sponsoren en belangstellenden!

We hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wij hebben geen vakantie gehad maar wel een leuke tijd! Lees hieronder mee!

Bezoek
Tijdens de zomervakantie hebben wij bezoek gehad van een grote groep jongeren en begeleiders van de Rehoboth gemeente in Nieuw-lekkerland. Ze kwamen op avontuur naar Oeganda, sliepen bij ons op het terrein en hebben veel op en rondom Home Sweet Home geholpen.
Bezoek


Bouwen
Zo hebben we met elkaar en lokale werkmannen een compleet nieuw geitenverblijf en konijnenverblijf gemaakt. Dit was een grote klus maar is super mooi geworden. Ook is de hele woon/eetkamer van het gezinshuis geverfd en hebben alle poorten op het terrein een make-over gehad van zowel een mooie felle kleur en een leuk ontwerp.
Bouwen   Bouwen 1


Gezelligheid
Naast de enorme gezelligheid van deze leuke groep en de hulp bij verschillende projecten was het voor de kinderen ook een feest. Zoveel aandacht, nieuwe energie en positiviteit. We hebben met de kinderen spelletjes gedaan, geknutseld, samen gegeten en als kers op de taart met alle kinderen wezen zwemmen. Normaal is dit niet mogelijk, maar met zoveel extra handen was het goed te doen. De kinderen hadden een heerlijke tijd.
Gezelligheid


 Vertrek Eline
De afgelopen 3 jaar heb ik, Eline, me ingezet om de zorgboerderij op te zetten. De laatste tijd namen mijn werkzaamheden af, dit kwam doordat de structuur goed was opgezet, ik enorm gezegend bent met goede, betrouwbare werkers en iedereen in een goed schema zit. Ik kost de boerderij ook geld, salaris, verzekeringen, vliegtickets voor verlof e.d. Door de afnemende werkzaamheden voor mij heb ik besloten om terug te gaan naar Nederland per oktober 2019. Doordat ik een leuke baan in Nederland heb aangeboden gekregen is dit misschien wat eerder dan verwacht voor sommige mensen.

Ik zal betrokken blijven bij HSH en de boerderij. Want de zorgboerderij heeft een heel groot gedeelte in mijn hart. Daarom zal ik een plekje innemen in het bestuur van de stichting in Nederland.

De boerderij blijft echter bestaan! Iedereen gaat op dezelfde voet verder onder leiding van Paul, mijn Ugandese rechterhand die inmiddels al 2.5 jaar op de boerderij werkt en onder toeziend oog van Zenon. De juf en meester voor de kinderen en andere werkers blijven doen wat ze de afgelopen jaren met veel liefde en inzet hebben gedaan.

Ik wil iedereen bedanken voor hun steun voor de zorgboerderij en ook aan mij persoonlijk. Dit was een enorm mooi en waardevol avontuur wat ik altijd zal koesteren. Ik ben blij dat ze boerderij zulke grote stappen heeft gemaakt en dat het doel; het opzetten van een zorgboerderij is geslaagd. De boerderij heeft hun sponsoren nodig om door te kunnen gaan en ik zal in Nederland me blijven inzetten voor dit geweldig mooie project.

Mochten er vragen zijn sta ik altijd open om deze te beantwoorden.

Een lieve groet en tot volgende maand.